Te-ai împrietenit cu copilul tău?

Te-ai împrietenit cu copilul tău?

Clipul de mai jos este unul care ar trebui să îngrozească pe orice părinte. De fapt pe orice om normal. Urmăriți cu atenție. Este în engleză. O să am în câteva zile și o variantă cu subtitrare în limba română.

O echipă de la Bark, o firmă de tehnologie din SUA ce folosește inteligența artificială ca să găsească posibile abuzuri împotriva minorilor, a „creat” o fetiță de 12 ani, în persoana uneia din angajate, pe care au folosit-o pe social media ca „momeala”.

Rezultatele sunt înfricoșătoare. Abuz după abuz, cereri de fotografii și clipuri video ale corpului ei, cereri de întâlnire. Toate de la bărbați cu mult mai în vârstă decât „fetița” căreia îi scriau.

Dacă ești ca mine, la momentul ăsta citești cu greu aceste cuvinte, pentru că inima îți bate cu putere, ai pulsul ridicat și ți-e greață. Și ai nervi. Și îți vine să urli… și eu vin și te întreb: te-ai împrietenit cu copilul tău?

Nu aștepta ca să vină copilul tău la tine să îți spună că i se întâmplă astfel de lucruri, dacă nu sunteți prieteni. Dacă nu simte că se poate deschide în fața ta mai bine decât o face cu prietenii sau colegii.

Întrebare pentru părinți

Este o întrebare dificilă. Nu trebuie să-mi răspundeți folosind numele voastre reale. Aveți copii care s-au confruntat deja cu abuz de acest tip? Aș vrea să discutăm.

Mă interesează foarte serios să continui să fac tot ce îmi stă în putință să vorbesc cu cât mai mulți copii, adolescenți și părinți despre pericolele din social media, despre abuzurile ce se petrec acolo, despre periclitarea siguranței psihice și fizice și, nu în ultimul rând, despre faptul că viața virtuală are consecințe, întotdeauna, în cea reală.

Lasă un comentariu și folosește ce nume vrei. Eu îți voi răspunde pe adresa de email pe care o lași în comentariu (nu e publică) dacă vrei să afli mai multe detalii despre cursurile ce urmează.

Voi vorbi sâmbătă, 29 februarie 2020, de la 16:00, adolescenților despre social media (cu bune și cu rele), în cadrul întâlnirii de la ALIVE – Betel, la Cluj. Am primit deja de la mai mulți părinți mesaje că ar dori și pentru ei să facem asemena întâlniri. Da, sunt deschis să ne gândim la așa ceva. În funcție de mesajele ce le voi primi de la voi, mă voi pune pe treabă să organizez așa ceva.

Și nu uitați: discutați cu copiii voștri des și devreme. Învățați ce rețele sociale folosesc, cu cine vorbesc. Asigurați-vă că, în cazul în care pățesc ceva, ei știu că pot veni la voi să vi se arunce în brațe și să vă spună tot.

Articol din categoria: Parenting, Securitate online, Social Media

f64.ro
aaa

2 comentarii

  1. #1 Comentariu nou

    Sustin aceasta initiativa. Cu ce pot ajuta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro