Cea mai performantă rețea mobilă, pe testate: Vodafone Romania

Cea mai performantă rețea mobilă, pe testate: Vodafone Romania

Când ies din România, parcă de fiecare dată, întâlnesc aceeași problemă: Internet mobil de slabă calitate, apeluri vocale întrerupte sau cu efect de „întârziere”. Ai pățit asta recent?

Mi s-a întâmplat și în Budapesta sau Berlin, ba chiar și în Londra. Îți vine să te gândești la revenitul în țară și la momentul în care „prinzi” semnalul de România, să te liniștești. Asta pentru că la noi, se pare că lucrurile astea se iau în serios.

Numai în ultimele săptămâni, cu această criză mondială, ce ne obligă pe foarte mulți dintre noi să lucrăm de acasă și pe toți să stăm înăuntru, ieșind doar pentru tipurile de activități permise de ordonanță militară, am realizat cât de vital este să ai o conexiune de Internet și serviciu de voce stabil și de încredere. Iar orice furnizor care își înțelege misiunea critică acum, este pe lista celor care vor continua să primească încrederea populației.

Vodafone România a primit certificarea „Best in Test” pentru calitatea și performanța rețelei mobile

Recent, Vodafone România a primit a șasea certificare din partea auditorului, de data aceasta „Best în Test” pentru calitatea și performanța rețelei mobile, certificare oferită de către umlaut AG (fostul P3 communications).

„Nevoia de a asigura servicii de comunicații mobile fiabile și de înaltă calitate pentru români nu a fost niciodată mai importantă. Angajamentul nostru față de societatea digitală românească este acum reconfirmat de noua certificare Best in Test. Sunt foarte mândru de eforturile inginerilor noștri de a menține poziția de lider a rețelei noastre mobile în România într-un moment în care este esențial să fim un partener de încredere pentru societate”, a declarat Cătălin Buliga, directorul de tehnologie al Vodafone România.

De la începutul crizei pandemice din România, Vodafone a înregistrat creșteri semnificative de trafic care sunt fireşti în contextul actual din țară noastră: din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, educația s-a mutat online, totodată existând o nevoie permanentă a oamenilor de a verifica starea de sănătate a celor dragi, înregistrând, la oră de vârf, o creștere de 23% a traficului de date mobile transmise de către clienți către rețea și o creștere de 25% a traficului de voce mobile.

Cum se măsoară?

Campania de măsurători a fost realizată între 10 februarie și 2 martie 2020, pe teritoriul României, pe un traseu ales în mod aleatoriu de auditorul umlaut AG. Măsurătorile bazate pe echipamentele de măsură profesionale portabile au acoperit o distanță rutieră de 8194 km și 24% din populația României.

Măsurătorile bazate pe testele de tip crowdsourcing au acoperit 95,2% din zonele urbane populate, 49,8% din zonele populate non-urbane, în timp ce dimensiunea totală a suprafeței testate a fost de 113.568 km2. În urma măsurătorilor comparative realizate asupra tuturor rețelelor de telefonie mobilă din România, Vodafone România a înregistrat cel mai mare scor total pentru calitatea și performanța serviciilor sale de date și voce mobile.

Unde se măsoară?

Procedura de măsurătoare s-a desfășurat pe un traseu ce a inclus localitățile Timișoara, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Suceava, Iași, Bacău, Buzău, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Lugoj, Deva, Sebeș, Făgăraș, Codlea, Sighișoara, Luduș, Huedin, Aleșd, Valea lui Mihai, Dej, Vatra Dornei, Flămânzi, Târgu Frumos, Roman, Adjud, Râmnicu Sărat, Slobozia, Hârșova, Lumina, Corbii Mari, precum și pe drumurile rutiere dintre acestea.

Localitățile și drumurile testate au fost selectate independent și aleatoriu de către umlaut AG, fără a le comunica în prealabil operatorilor de telefonie mobilă, pentru a asigura obiectivitatea și acuratețea rezultatelor finale și pentru a reflecta experiența reală a consumatorilor români.

Metodologia de testare este actualizată anual de către umlaut AG (fostul P3 communications), pentru a reflecta așteptarile tot mai mari ale clienților și disponibilitatea celor mai noi tehnologii mobile din țara respectivă, precum și pentru a testa potențialul maxim al rețelelor mobile.
Noul certificat este disponibil pe https://www.umlaut.com/en/benchmarking/romania.


Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații și tehnologie din lume, cu o vastă experiență în comunicații, convergență și Internet of Things, precum și în promovarea serviciilor financiare mobile și transformarea digitală pe piețele emergente.

Vodafone Group are operațiuni mobile în 24 de țări, 42 de rețele mobile partenere și operațiuni de broadband fix în 19 țări. La 31 decembrie 2019, Vodafone Group avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toți clienții Vodafone din entitățile create în urma unor fuziuni și asocieri. Pentru mai multe informații, accesați www.vodafone.com.

Umlaut AG este o companie globală end-to-end, cu servicii complete, tras-industrială, care oferă servicii de consultanță și execuție clienților din întreaga lume. Utilizează potenţialul interdisciplinar pentru a adăuga valoare, calitate și atenție pentru organizații și produse.

Sunt un grup capabil și agil de firme de consultanță și inginerie. Mii de experți specializați și ingineri oferă soluții inovatoare în toate industriile și în diferitele lor arii de intersecție, precum și pentru a servi sectorul public și a dezvolta culturi organizaționale, structuri și procese.

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro