Cum să publici un video premieră pe Facebook

Cum să publici un video premieră pe Facebook

Discutăm acum de dimineața cu Călin despre un video premieră pe Facebook și mi-am dat seama că nu există niciun rezultat pe Google, în limba română, despre cum să publici un video premieră pe Facebook, așa că am zis să pun jos câțiva pași.

Atenție, dă cu virgulă de multe ori, te poți trezi cu postări dublate, ba chiar triplate… dar nu te lăsa. Până la urmă vor repara cei de la Facebook și unealta asta.

Ce se întâmplă când programezi un video în premieră

Când programezi un video în premieră, un anunț este publicat automat pe pagina ta, iar fanii paginii pot da Like, Share sau să comenteze despre premiera ce vă urma să fie difuzată. De asemenea, oricine poate să se aboneze să primească notificări despre video ce urmează să fie publicat.

În timpul premierei, video este transmis în direct (live) cu un semn vizual „Premiere”. Privitorii pot da Like, Share, precum și să comenteze în timp real. Spre deosebire de o transmisiune în direct normală, administratorul paginii nu trebuie să fie prezent în timpul transmisiunii Premieră.

După ce premiera se termină, clipul video este convertit automat într-un post video pe pagina ta. Toate acțiunile de Like, Share și comentariile primite pe perioada transmisiunii în premieră, se transferă către post-ul respectiv.

Cerințe tehnice pentru clipurile video de tip Premieră

Ca să fie eligibile pentru Premieră, clipurile video trebuie să respecte următoarele cerințe:

 • Să aibă cel puțin 30 de secunde lungime
 • Să fie concepute la maxim 30 cadre pe secundă
 • MP4 este formatul video sugerat pentru premiere
 • Codecul video trebuie să fie H264
 • Codecul audio trebuie să fie AAC
 • Să nu fie mai mari de 1920x1080p
 • Limita maximă de dimensiune a fișierului video este de 10GB

Dacă adaugați o imagine pentru previzualizare (thumbnail), aspect ratio optim este de 1.91:1. Imaginile încărcate cu alte dimensiuni proporționale vor fi redimensionate automat. Dimensiunile minime sunt 400x150p.

Programarea unei premiere

O premieră trebuie programată cu cel puțin 10 minute în avans. Deci asigură-te că planifici totul din timp, deoarece nu o poți lansa pe loc. Paginile pot programa mai multe premiere care să ruleze în același timp.

Pentru cei care s-au abonat la premieră, vor primi prima notificare cu 20 de minute înainte să înceapă transmisiunea.

Pașii necesari:

 • Click Share photo or video în pagina pe care vrei să lansezi premiera
 • Click Upload Photos/Video
 • Selectează video dorit
 • Click Publish
 • Selectează în ecranul următor „Premiere”
 • Completează detaliile pentru Premiere Start Time
 • Click Schedule Premiere

Odată ce premiera este programată, nu este recomandată editarea suplimentară. Dacă ai de făcut modificări, cel mai bine este să le operezi cu cel puțin o oră înainte de a rula premiera, pentru a evita erorile. Oh, da, știu câte erori vezi la edit. Inclusiv acele multiple postări care apar. (Dispar după câteva minute, nu te panica!)

Poți adăuga și opțiunea de votare, pe care o poți adăuga oricând pe durata clipului video. Multă lume o pune la final. Poți pune o întrebare și să oferi opțiuni de răspuns (poll).

Avantajul față de Instagram Poll e că se pot adăuga mai mult de două opțiuni de răspuns. Privitorii au apoi ocazia să vizualizeze statisticile la finalul clipului video. Desigur, poți ascunde rezultatele votului, pentru a nu fi vizibile privitorilor.

Cea mai importantă femeie din viața mea

Vă povesteam că toată povestea asta a pornit de la Călin, care m-a sunat zilele trecute și m-a întrebat dacă vreau să fiu filmat vorbind despre cea mai importantă femeie din viața mea. Am zis că da și a ieșit ce vedeți mai jos:

 

Dacă citești aceste rânduri după 8 Martie 2020, ora 08:00, înseamnă că deja poți da click pe play mai sus.

La mulți ani tuturor domnișoarelor și doamnelor!

Articol din categoria: Facebook, Social Media

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro