Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă

Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă

Educația este de importanță vitală

Ca părinte de adolescenți, consider că educația este foarte importantă pentru copiii noștri. Nu există altceva mai important, la vârsta lor, decât să învețe, să-și dezvolte mintea și să acumuleze informații bine structurate.

Am asistat, cu toții, în aceste luni de pandemie, la o încercare de adaptare, forțată de situația de criză în care ne-am găsit, a școlii românești la era digitală. Pentru unele zone, aceasta a fost dificil de efectuat, datorită lipsei accesului la Internet sau a suportului tehnic (laptop, computer personal, tablete etc).

Tocmai de aceea, atunci când societatea civilă, companiile și statul încearcă să se ocupe de educația copiilor noștri, respectiv de cadrul tehnic pentru ca procesul de educare să poată trece cu ușurință granițele fizice ale clasei, nu pot decât să mă bucur.

Un popor care investește în educație va fi, întotdeauna unul ce va progresa. Avem nenumărate exemple în lume.

Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă

Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă.

Vodafone lansează campania „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, cu scopul de a sprijini elevii care au nevoie de acces la educație. Campania este adresată atât clienților Vodafone, cât și utilizatorilor din alte rețele.

În România, unul din trei elevi nu a avut acces la resursele educaționale/școală în timpul situației de urgență și alertă instituite din cauza pandemiei de Covid-19. Acest lucru a dus la un acces inegal la educație, iar împreună cu lipsa instrumentelor și a abilităților digitale are un singur rezultat: copii și profesori rămân în urmă.

În acest moment, situația noului an școlar este incertă, în sensul în care educația digitală va juca un rol definitoriu în perioada următoare. Nu știm ce opțiune se va aplica din toamnă, însă, cu siguranță, cine va fi pregătit de online, va putea continua să învețe mult mai ușor.

Drept urmare, Vodafone își dorește să vină în ajutorul elevilor din toată țara prin furnizarea de resurse educaționale pentru cei care nu au în prezent acces la educație. 

Utilizatorii Vodafone sunt încurajați să doneze orice sumă pentru extinderea programului „Școala din valiză” (resurse educaționale). La finalul campaniei, Fundația Vodafone dublează suma totală a donațiilor.

Acest proiect presupune și extinderea resurselor oferite de programul „Școala din valiză”, prin realizarea de masterclasses specifice pentru toți elevii, acces la o bibliotecă digitală și programe de îndrumare realizate cu ajutorul voluntarilor selectați de Vodafone.

Clienții Vodafone pot dona prin SMS, din creditul existent în extraopțiunea cartelei preplătite, direct pe factura Vodafone sau cu ajutorul unui card bancar.

Ce își propune campania

Educația digitală este extrem de importantă. Având în vedere discrepanțele dintre mediul rural și cel urban, dar și numărul mare de elevi care nu au acces la resurse educaționale, este foarte important de înțeles și de susținut demersuri ca cel al Vodafone.

Mă bucur să văd că proiectul companiei are scopul de a reduce distanța dintre mediul rural și cel urban, dar și de a aduce într-un cadru tehnic modern cât mai mulți elevi.

Alătură-te și tu demersului Vodafone de a oferi elevilor o șansă la educație: https://www.vodafone.ro/educatie

Articol din categoria: Educație, Generale, Parenting

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro