Ghid pentru profesori pe Zoom. Despre „absenți”.

Ghid pentru profesori pe Zoom. Despre „absenți”.

Dar eram în oră!

Băi, nu mă minții! Nu te punea absent dacă te-ar fi văzut la oră.

Păi, mamă, nu m-a văzut ea, dar acolo eram!

Dacă discuția de mai sus ți se pare familiară, fie că ești părinte sau elev, am vești bune. Am scris mai jos un mic ghid pentru profesori pe Zoom: absenții.

Dacă știi un profesor care pune absenți pe toți elevii pe care nu-i vede în primul ecran de Zoom, dă-i să citească asta la prima oră pe care o aveți. Dacă ești părinte și citești aceste rânduri, după ce te-ai confruntat deja cu situația copilului tău pus absent, deși era conectat la Zoom, îndrăznește să vorbești cu profesorul și folosește acest articol ca un link trimis prietenește. Mulți o fac din simplă igonoranță, nu din răutate. Ei crezând, sincer, că doar pe cei pe care îi vede în primul ecran de Zoom sunt acolo.

Zoom are trei posibile modalități de afișaj: Active Speaker, Gallery View și Mini.

Gallery view este cel care permite vizualizarea tuturor participanților dintr-o sesiune, în format grid (pătrățele). În funcție de computerul de pe care se accesează, se pot afișa până la 49 de participanți într-o pagină de tip Gallery view. Dacă există mai mult de 49 de participanți, fiecare pagină din Gallery view va afișa câte 49 de miniaturi (thumbnails). Poți naviga printre aceste pagini, cu săgețile de navigare din stânga și dreapta ecranului principal, pentru a vedea până la 1000 de participanți.

Stimate cadre didactice, ca să nu trebuiască să puneți absenți elevi care, de fapt, sunt prezenți în clasa virtuală de pe Zoom, iată câțiva pași simpli prin care veți putea să vedeți, rapid, cine este și cine nu este prezent la oră.

Cum să vezi toți participanții în Zoom de pe desktop

Presupunem că deja aveți instalat Zoom și porniți o sesiune.

  1. În partea de sus, dreapta, dați click pe Gallery View.
  2. Dacă lecția online are mai puțin de 49 de participanți, toți vor fi afișați pe o singură pagină (depinde de rezoluția monitorului). Dacă sunt mai mult de 49 de participanți, ceilalți vor fi afișați pe pagini adiționale.
  3. Puteți da click pe săgețile din dreapta sau stânga ecranului, pentru a naviga printre celelalte pagini.

Cum să vezi toți participanții în Zoom (de pe telefon)

Aplicația mobilă Zoom pentru Android și iOS poate afișa participanții în modul Active Speaker (se vede doar cel care vorbește sau produce sunete) și Gallery View (se văd toți participanții).

  1. Odată pornită sesiunea, modul implicit de afișare este Active Speaker
  2. Cu o glisare spre stânga, pe ecranul telefonului, se poate ajunge din modul Active Speaker către Gallery View.
  3. Se pot vedea până la 4 participanți în același timp. Pentru a vedea și alți elevi participanți la oră, continuați să glisați spre stânga cu swipe.

Sursa foto: Thomas Park

Articol din categoria: Educație

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro