Patru pași pentru siguranța personală

Patru pași pentru siguranța personală

Cum te poate ajuta folosirea telefonului mobil la siguranța personală

Acum 4 ani, treceam prin această experiență. Atunci am crezut că suntem în mare pericol și am avut momente de panică și groază. M-am rugat, chiar. Să trec cu bine. Să îmi revăd familia și prietenii.

Ce am învățat din această pățanie și ce pot să te sfătuiesc și pe tine, despre cum te poate ajuta folosirea telefonului mobil la siguranța personală, sunt următorii 4 pași.

1. Dovedește că evenimentul chiar s-a întâmplat

Deși, inițial, compania aeriană a spus celor din presă că nu au niciun fel de date despre acest incident, în momentul în care presa a citat postările mele pe Twitter, a trebuit să recunoască.

2. Înregistrează evenimentele foto și video

În momente de criză sau de pericol, te sfătuiesc să începi să folosești Twitter sau altă rețea. Recomand să faci cel puțin fotografii sau să filmezi momentul.

3. Conținutul creat deține informații cruciale

Postările tale pe Twitter sau altă rețea, dacă sunt publice, vor putea fi componente importante în orice investigație ulterioară sau chiar în coordonarea echipelor de salvare. Acestea poartă coordonate GPS, imagini, video și exact ziua, minutul și secunda în care au fost înregistrate. 

4. Activează o soluție de backup!

Îți recomand să ai activat backup automat în iCloud (pentru iOS) sau alte soluții (ca BackBlaze), în așa fel încât, chiar dacă telefonul este distrus, să existe destule date în backup-ul din cloud, care să permită o analiză minuțioasă a evenimentelor ce s-au petrecut.

Așadar, deși prima reacție (de înțeles) este să te îngrijorezi, ba chiar să te panichezi, educă-ți frica și începe să te obișnuiești să înregistrezi orice situație ce poate deveni un incident.

Te va ajuta. Și va ajuta și pe alții.

One more thing…

Instalează pe telefon o aplicație de urgență, de exemplu RedPanicButton, dezvoltată la noi la Cluj.

Vei putea să transmiți, la o simplă atingere de ecran, mesaje text, email și chiar apeluri telefonice către o listă prestabilită de contacte. Persoane cărora să le poți spune despre tine că, la locația și ora locală respective, ai întâmpinat o situație periculoasă.

Articol din categoria: Generale

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro