Ascunde reclamele Facebook, în 5 pași

Ascunde reclamele Facebook, în 5 pași

Cum să cureți feed-ul tău de Facebook de reclamele ce nu ți se potrivesc

În dimineața asta, de la 09:00, am participat în Clubhouse-ul zilnic, organizat de Cristian Birta, despre social media, și unul dintre subiectele discutate a fost cel al reclamelor de pe Facebook, de care vrem să scăpăm. Povesteam că, de vreun an și jumătate, fac exercițiul pe care îl voi descrie mai jos, fără să mai fi primit vreo reclamă vreodată de la acele pagini.

Apropo, te poți înscrie și tu pe grupul de Clubhouse România pe Facebook, să fii la curent cu ce evenimente mai apar.

Reclame nedorite pe Facebook?

Ți se întâmplă să vezi, în feed-ul tău de Facebook, reclame de la diferite pagini pe care nu le dorești sau despre care simți că ți-au fost livrate fără să ți se potrivească? Da, și mie. Ce faci? Poate scrolezi mai departe, așa cum face majoritatea.

Îți propun o alternativă astăzi. Un exercițiu de curățat feed-ul tău de Facebook de reclame nedorite. Un exercițiu care, apropo, este apreciat de Facebook. Pentru că vei ajuta la corecta identificare a profilului tău, a preferințelor și gusturilor tale în materie de ce tip de reclame vrei să vezi

Deși atât cei aflați în room azi, în Clubhouse, cât și noi toți știm că Facebook a fost prins cu minciunica de foarte multe ori și că datele noastre private nu prea sunt în siguranță la ei, de vreme ce au nevoie de ele pentru a ne targeta, din exercițiile făcute, am observat că această metodă (încă) funcționează.

5 pași pentru ascunderea reclamelor pe Facebook

Pașii de mai jos sunt identici, atât pe desktop, cât și pe mobil. Screenshot-urile de mai jos sunt făcute pe mobil (iPhone).

1. Găsește reclama din feed pe care o vrei „pierită”😎. Este marcată cu textul „Sponsored”, sub denumirea paginii. Alege cele 3 puncte () din colțul din dreapta sus:

2. Alege „Hide Ad” din opțiunile afișate:

3. Poți alege orice motiv pentru care vrei să nu mai vezi reclama. Eu, de obicei, aleg „Irrelevant”. Sus, deasupra zonei de meniu, o să ai confirmarea că deja reclama e ascunsă (Ad hidden).

4. Confirmi selecția cu ajutorul butonului „Done”. Dar încă nu am rezolvat mare lucru, decât că am transmis către Facebook că această reclamă nu mi se potrivește.

5. Acum te vei asigura că niciodată nu vei mai vedea reclame de la această pagină. Alege „Hide all ads from [Numele_Paginii_Aici]” și confirmă, cu butonul „Done”:

Și gata! De-acum, niciodată nu vei mai vedea în feed-ul tău vreo reclamă de la această pagină. Începe să faci asta constant, de câteva ori pe zi sau săptămână, și vei putea să te bucuri de un feed aproape fără reclame.

Cum ai ajuns aici:

Articol din categoria: Facebook, Social Media

f64.ro
aaa

2 comentarii

  1. #1 Comentariu nou

    Îi degeaba, n-ai cum să oprești reclamele. Doar dispar pentru scurt timp

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro