#SaferInternetDay 2021

#SaferInternetDay 2021

5 recomandări importante pentru siguranța ta pe Internet

Astăzi este (nu neapărat că “sărbătorim”) #SaferInternetDay #saferinternetday. Adică o zi dedicată siguranței pe Internet. E deja miezul zilei, așa că trec mai jos câțiva pași pe care, măcar astăzi, te rog să-i faci.

Pentru binele tău. Și al copiilor tăi. (Asta pentru că, dacă ai copii, poți să te asiguri că și ei au implementate aceste metode).

Am 5 recomandări importante pentru tine:

1. Intră în profilul adresei tale de email și schimbă parola acum, cu una compusă din cel puțin 20 de simboluri/caractere/litere/cifre. Generează una solidă, folosind un generator de parole.

2. Instalează și migrează toate parolele tale într-o soluție de administrare parole. Recomand LastPass.

3. Instalează uBlock (pentru a bloca reclamele și alte scripturi periculoase ce îți pot iinfecta computerul).

4. Activează-ți 2FA pe absolut toate conturile tale ce suportă această funcție. De preferință nu prin SMS, ci cheie unică (Google Authenticator de exemplu. Disponibil pentru Android și iOS).

5. Nu mai trimiteți parole prin chat, email sau Gdocs. Folosiți secure sharing din LastPass (sau aplicațiii similare). Dacă contul de email îți este spart și acolo ai parole de la alte conturi de-ale tale sau, mai rău, ale altora, devii o breșă de securitate și pentru tine și, din păcate, și pentru alții.

Dacă ai întrebări despre securizarea profilelor și conturilor tale din online, te pot ajuta. Doar lasă-mi un mesaj mai jos.

Astăzi, cu ocazia #SaferInternetDay 2021, ajut gratuit pe oricine are nevoie.

Articol din categoria: Securitate online

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro