Suntem pregătiți pentru revenirea elevilor la școală?

Suntem pregătiți pentru revenirea elevilor la școală?

Este sigur acest pas?

Așa cum se poate vedea și din #ÎntrebareaLuiVal despre subiect, părerile sunt împărțite. Deși președintele a zis că da, nu știu cât de pregătiți suntem pentru revenirea elevilor la școală. Desigur, domnul președinte nu are copii de trimis la școală, așa că decizia nu a fost foarte personală.

De când au început școala online, copiii noștri au trebuit să petreacă cel puțin 8 ore în fața ecranelor de computere, tablete sau smartphones. Apoi, mai aveau și teme ce trebuiau efectuate, ați ghicit … tot pe aceleași device-uri. Brusc, expunerea lor la toate efectele negative ale monitoarelor și utilizarea computerului a crescut imens.

Nu am auzit niciun părinte sau profesor, din cercul nostru de prieteni, care să spună că școala online, așa cum s-a făcut la noi, a avut un randament bun. Nici măcar de la copii nu am auzit asta. Deși am petrecut sute de ore, din martie 2020, cu elevii în webinare despre securitate online, în care am discutat inclusiv despre platformele de educație și cele de comunicare video/audio (Zoom etc).

Școala la școală este ceea ce numim normalitate. Dar ce mai e normal în 2021, după un 2020 care ne-a desființat orice definiție despre normal? Într-o țară ideală, nu cred că ar fi probleme să ne lăsăm copiii înapoi la școală. Pentru că profesorii ar fi avut prioritate la vaccinare, ar fi primit măști gratuite de la stat (pentru fiecare oră de clasă cel puțin o mască) și sălile de clasă ar fi fost dotate cu sisteme de ventilație modernă și filtre, care să permită aerisirea claselor la intervale scurte de timp.

Avem, oare, condiții care să ne permită nouă, ca părinți, să stăm liniștiți, trimițându-ne copiii la școală?

Articol din categoria: Educație, Parenting, Securitate online

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro