3 pași spre recenzii care ajută

3 pași spre recenzii care ajută

Cum să scrii recenzii despre călătoriile tale, folositoare pentru alții

Iată că am trecut de perioada asta de pandemie și călătoriile încep să redevină o obișnuință. În pregătirea unei plecări, ai întotdeauna nevoie de un mic (sau mai aprofundat) studiu: unde mergem, unde vom sta, unde vom mânca și ce vom vedea cât vom fi în zonă?

Așadar, ajungi să citești recenziile scrise de alții care au fost deja acolo. Unde s-au cazat, ce a fost bine și ce nu acolo și așa mai departe. Dar, de multe ori, citind astfel de mici „rapoarte” ale celor care au ajuns acolo înaintea ta, te apucă toți dracii când vezi cât de inutile sunt.

Sunt sigur că ai citit și tu rapoarte de 5* care sunt de tipul:

„A fost superb”*****

sau

„Cea mai tare cazare!!!”*****

La fel, dai peste cei care sunt nemulțumiți de tot, însă din recenziile lor nu ai nici cea mai mică idee despre ce anume a fost așa rău:

„Nu veniți aici!”*

Discutam ieri cu niște prieteni despre ce fel de recenzii pun ei când merg undeva, respectiv cât de detaliate sunt, și a apărut ideea acestui articol. Prin urmare:

Ce fel de recenzii ajută?

Vă spun din start că eu nu am încredere în recenziile anonime. Merg, aproape exclusiv, pe cele unde condiția de a publica recenzia este să ai cont în sistemul respectiv de rezervări și să fi avut rezervare la acea locație. Acelea sunt de crezut, restul sunt, cel mai probabil, foarte ușor de falsificat. Când ai îndoieli cu privire la o locație unde ai dori să mergi, caută pe platformele de tipul booking.com, AirBnb, dacă e locația respectivă apare și acolo. Vezi ce notă generală are, ce se spune despre curățenie, dotări etc și nu te grăbi să faci o rezervare la cele fără nicio recenzie. În plus, ajută foarte mult să căutați pe bloguri cu specific (de călătorii, de mâncare etc), pentru a descoperi acolo ce părere au cei care au experimentat serviciile respective.

Iată câteva idei de bază despre tipul de recenzii care ajută:

1. Adaugă detalii

Nu este destul să spui că a fost super sau că nu recomanzi și altcuiva să meargă acolo. Adaugă detalii. De la cum arată clădirea hotelului sau cabanei, cât de îngrijită e curtea sau dacă era șters praful și geamurile spălate. Orice detaliu este important, pentru că aduce un element în plus în decizia finală a cititorului. Poate că dintr-un anumit unghi sau locație ai prins un cadru extraordinar într-o fotografie (și vrei să spui și altora)… adaugă acest detaliu în recenzie. 

2. Fotografii

O fotografie chiar spune mai mult decât o mie de cuvinte. Așadar, fă cât mai multe fotografii și adaugă-le în recenzia ta. Din toate unghiurile posibile. Gândește-te ce ai vrea să vezi tu, ce detalii și așa fă fotografiile.

3. Scrie recenzia imediat după experiența avută

Nu aștepta să treacă prea mult timp. Detaliile devin neclare, nu îți mai amintești exact ce ai vrut să scrii în ziua când ai terminat sejurul acolo. Menționează lucrurile invizibile în fotografiile oficiale: cât de aproape este clădirea de lângă, ce se vede afară pe fereastră, la ce distanță e gara, stația autobus, metrou, piață, mall etc

Ce fel de recenzii nu ajută?

Păi cele din primele rânduri ale acestui articol. Cele în care nu ți se spune absolut nimic relevant sau aproape nimic, în schimb vehemența recenziei în sine este exprimată prin extremele de 1 stea sau 5 stele, acordate de cel care a scris recenzia.

Foto: Towfiqu barbhuiya pe Unsplash

Cum ai ajuns aici:

Articol din categoria: Internet, Travel

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro