Ca să oprim violența de gen, nu e nevoie de petiții

Ca să oprim violența de gen, nu e nevoie de petiții

Photo by Edoardo Cuoghi on Unsplash

Un cretin care semnează o petiție împotriva violenței domestice, iar apoi merge acasă și își bate partenera de viață, e tot un animal. Doar că un animal care a semnat o petiție.

Altul, care spune mizerii și încurajează milioane de minori, care îl urmăresc, să violeze fete minore, iar apoi vine și se scuză, cum că de fapt era o glumă, e un animal slinos. Care merită să ajungă în justiție (mai jos și despre asta).

E nevoie de educație.

De “strigat de pe acoperiș” (unde “acoperiș” = platforma pe care o ai la îndemână) că nu e normal să fii violent cu o femeie, să o lovești. Dacă ești bărbat, soț, tată, mai ales tată de fată, nu ai nicio scuză să nu iești să educi, să spui băieților că fetele nu le sunt inferioare și nici obiecte. Azi!

E nevoie de justiție. Eficientă.

Dacă sistemul legal de la noi nu este suficient de rodat (deși numărul cazurilor de violență domenstică cresc anual, de multă vreme), ne trebuie o justiție capabilă să acorde importanța necesară acestei situații.

Am avut o conversație interesantă astăzi cu prietenul meu Dan Ciulea, care mi-a dat voie sa îi folosesc o porțiune de comentariu, și anume: dacă lumea în care trăiești nu te reprezintă, modeleaz-o!

Nu putem continua să trăim cu concluzii sumare, de tipul asta este, nu avem ce face, e lumea în care trăim. Chiar ține de noi să schimbăm realitatea din jurul nostru.

E nevoie ca femeile influencer să vorbească.

Apăsat și răspicat. Nu poți avea două scandaluri de genul PlushBio si Colo, fără să le văd pe toate că fac front comun și își unesc vocile. Radu zice foarte bine aici despre asta. Afară, erau deja organizate și ar fi fost știrea zilei. Ar fi adus subiectele în fața milioanelor de abonate la canalele lor. Am văzut doar două (nu nesemnificative, însă insuficiente) voci care au zis ceva: Anne Marie și Ruxandra.

E nevoie ca brandurile să nu mai colaboreze cu jeguri.

Apropo, dacă ești brand și ai contracte acum sau urmează să ai, ia mai aruncă o privire peste URL-urile ălora. Ascultă, treci peste mai mult de 5 clipuri sau stories. Dacă găsești gunoi, renunță la colaborare. Nu hrăni cu banii tăi zoaiele!


Da, ca să oprim violența de gen, nu e nevoie de petiții. E nevoie de acțiune offline. Ai auzit un băiat făcând afirmații aiurea despre o fată sau fete în general?

Intervino! Dă-i replică. Nu știi? Îți arătăm. Nu poți? Te ajutăm. Nu vrei? Te obligăm.

Articol din categoria: De suflet, Social Media

f64.ro
aaa

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro