Clubhouse e aici și deja România l-a luat în brațe. Bun, dar e bine să facem lucrurile cu cap și cu un minim de atenție la detaliile care contează.
Așadar, iată câteva sugestii pentru atunci când intrați în orice cameră de Clubhouse și vi se dă cuvântul:
1. Asigură-te că nu ești într-o zonă zgomotoasă.
Azi dimineață, într-un room, am avut vorbitori care erau ba pe stradă, ba lângă un șantier unde cineva tăia betoanele pe fundal… Se înțelege greu ce spui, tu crezi că lumea a auzit și toți se frustrează.
2. Verifică-ți semnalul de telefonie/wifi.
Dacă te întrerupi la fiecare 2-3 secunde, nici nu te înțelege nimeni, nici nu are lumea răbdare să tot repeți ceva ce ai mai spus, dar nu s-a auzit.
3. Ascultă cu atenție ce s-a mai zis deja.
Adică înainte să primești „voce”, să te asiguri că aduci ceva în plus. Dacă spui același lucru ca și alt vorbitor, devii plictisitor și e foarte posibil ca o gazdă mai îndrazneață să-ți chiar taie sunetul. Dacă ajungi în room după ce deja s-a început, înainte să vorbești, începe cu ceva de genul „s-a vorbit deja despre X?” Iar dacă răspunsul este negativ, vorbește tu.
4. Fă-ți temele despre gazde și participanți
Dacă te alături unui room găzduit de cineva, fă bine și verifică puțin profilul persoanei respective. Sau a tuturora, dacă sunt mai multe gazde. E penibil să te adresezi, într-un room, unuia cu 15-20 de ani de digital la activ, cu „nu știu exact dacă știi, dar …” și spui o chestiune pe care persoana respectivă, cu ani grei de experiență, e normal că o cunoaște. Te pui, singur, într-o poziție ingrată.
Dacă sunt deja alți vorbitori care primesc cuvântul înaintea ta, la fel, dă click pe numele lor, caută-i pe Google, ia-le rapid la „puricat” profilele sociale, să ai habar despre cine sunt și ce fac și de ce spun ce spun. Poate știu ei ceva…
Ok, hai la treabă! Dar dacă simți că ar mai fi de adăugat, pe lângă cele 4 de mai sus, te rog lasă un comentariu mai jos.
Articol din categoria: Clubhouse, Social Media
4 comentarii
Recomandări și pentru moderatori:
1. Dacă un invitat să vorbească nu-i la obiect, întrerupe-l mulțumește-i frumos & next!
2. Oferă șanse egale celor care urcă pe scenă, dacă tot îi lași să urce acolo
3. Nu depărta discuția prea tare de topic (gen nu mai mult de 2-3 minute) și revin-o la subiect
4. Pregătește-ți o listă de întrebări și invitați, să nu fie discuții aleatorii
Foarte bune sugestiile, merci!