Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din România

Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din România

Vodafone duce rețeaua acolo unde nimeni nu a ajuns pană acum

De câte ori mergem cu familia prin țară, ne lovim de o problemă des întâlnită: lipsa semnalului de telefonie mobilă și a Internetului. Găsim locații de vis, zone sălbatice, cabane localizate departe de agitația cotidiană și adânc ascunse în pădure sau pe dealurile României. Și multe dintre aceste zone, încă, nu au conectivitate la Internet și semnal de „mobil”.

Tocmai de aceea, atunci când aflu despre încă un sat sau zonă conectată digital la „lume”, ma bucur. De exemplu, știai că de la începutul pandemiei, 150.000 de locuitori din mediul rural beneficiază de servicii Vodafone 4G și 21.000 de gospodării au fost conectate la rețeaua fixă de Internet? „Visuri împlinite acasă” este documentarul Vodafone ce prezintă povestea reală a unor localități complet izolate din județul Mehedinți.

Vodafone duce rețeaua acolo unde nimeni nu a ajuns pană acum

„Visuri împlinite acasă”

Vodafone România a lansat „Visuri împlinite acasă”. Documentarul prezintă povestea reala a locuitorilor din localitățile Draghesti, Busesti si Cerna-Varf din judetul Mehedinti. In plina pandemie, la începutul anului 2021, situația era din ce in ce mai delicata pentru aceștia: cursurile școlare cu prezență fizică erau anulate, iar legătura cu rudele sau serviciile medicale era aproape imposibil de realizat. Echipele de ingineri ale Vodafone România au dezvoltat și implementat, în timp record, o rețea fixă și una mobilă pentru a oferi acestor localități servicii de comunicații electronice la standarde similare mediului urban.

Zeci de kilometri de cabluri de fibră optică, echipamente de comunicații electronice, turn dedicat pentru servicii mobile 4G, au fost instalate în zone foarte greu accesibile. Astfel, locuitorii acestor localități au putut să beneficieze din luna martie 2021, de servicii fixe și mobile la standarde similare mediului urban pentru a urma cursurile școlii online, dar și pentru a putea ține legătura cu cei dragi aflați la sute de kilometri distanță.

Supernet Fibra de la Vodafone – Internet fix de cea mai bună calitate

În perioada martie 2020 – iunie 2021, Vodafone România a extins acoperirea rețelei mobile cu un număr de peste 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii de voce și date mobile pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități din mediul rural. În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la servicii de voce și Internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate, ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

Supernet Fibra de la Vodafone ofera viteze de internet de pana la 1Gbps, o conexiune stabilă si cea mai bună experiență Wi-Fi din România, prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.

Confirmarea performanței serviciilor de date mobile oferite de Vodafone România vine în urma unor măsurători comparative efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut, în primăvara acestui an. Aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România, în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut.

Am dat play clipului de mai sus de câteva ori și de fiecare dată mă ia cu fiori.

Articol din categoria: Generale, Internet

f64.ro
aaa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro