Vodafone Supernet Fibra asigură cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România

Vodafone Supernet Fibra asigură cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România

Prima rețea din țara noastră care primește certificare umlaut (Germania)

Vodafone Supernet Fibra certificare umlaut

De când am intrat în remote/home work, din martie 2020, lumea întreagă s-a descotorosit de tot felul de cheltuieli neesențiale, ca să se asigure că au un abonament de Internet de calitate. O conexiune care să susțină apeluri video pentru copiii ce sunt la școală online, pentru părinții ce muncesc de acasă și au ședințele pe Zoom sau Google Meet.

În România, comparativ cu Europa, sau chiar cu restul lumii, conexiunea la Internet este de o calitate buna și chiar foarte bună.

Așadar, vine ca o confirmare în plus, astăzi, știrea că Vodafone România este prima rețea din țara noastră care a primit certificare de la auditorul german independent umlaut pentru rețeaua de Internet fix. Vodafone Supernet Fibra a primit această certificare pentru cea mai bună experienta de utilizare a Internetului fix, pe baza scorului general obținut în urma evaluării a peste cinci milioane de eșantioane de trafic de Internet colectate în perioada martie – august 2021.

Cât de bun e Internetul fix de la Vodafone?

Supernet Fibra a obținut un scor total de 866 puncte, dintr-un maxim de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte față de următorul clasat și de 239 de puncte fata de operatorul situat pe ultimul loc. Astfel, a fost cotata de către umlaut ca asigurând cea mai bună viteza medie de descărcare a datelor și performanțe notabile în ceea ce privește viteza de încărcare a paginilor web.

Recent, rețeaua 5G a Vodafone a fost confirmată, tot de umlaut, drept cea mai fiabila rețea 5G din România, obținând totodată cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanța serviciilor de date mobile.

Cum se măsoară?

Spre deosebire de metodele actuale de “ranking” a serviciilor de Internet fix, bazate pe teste de viteză inițiate în mod voit de către un client/operator de la un terminal (laptop, calculator, tabletă, telefon) către o destinație fixă de Internet prin intermediul unei aplicații dedicate, metodologia folosită acum de umlaut este una de tip crowdsourcing. Aceasta se bazează pe analiza sesiunilor de Internet efectuate de clienți, în orice moment din zi, către destinațiile de Internet pe care aceștia le accesează zilnic. Datele referitoare la calitatea sesiunii de Internet și a canalului de Wi-Fi utilizat de terminalul respectiv, în casă și la birou, precum și sustenabilitatea acestor parametri tehnici pe toată durata sesiunii de Internet efectuată de client, sunt culese direct. Asta permite o evaluare reală, end-to-end, a experienței unui client cu serviciile de Internet fix. Volumul sesiunilor de internet analizate este extrem de mare astfel oferă o relevanță crescută din punct de vedere volum și număr de clienți.

Când ai schimbat ultima dată router-ul?

Pe lângă o legătură de Internet de capacitate mare, experiența superioară multi-user cu serviciile de Internet fix depinde și de calitatea router-ului și a acces point-ului de Wi-Fi. Așadar, nu strică să faci o verificare să vezi dacă nu cumva ai Internet puternic, obstrucționat de echipamente de rețea învechite.

Supernet Fibra de la Vodafone oferă viteze de Internet de până la 1Gbps, conexiune stabilă și o experiență Wi-Fi foarte bună, prin intermediul router-ului Super Wi-Fi. În prezent, rețeaua Vodafone Supernet Fibra acoperă peste 3,3 milioane de gospodarii din mediul rural si urban. 

 

Articol din categoria: Generale, Internet

f64.ro
aaa

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

f64.ro